Recent | Online | Vintage | Modern | Win | Mac  OS9 | DOS | Amiga | Atari ST | Graphics | Midi io | Sequencers | Roland "MC" | E-mu | Ensoniq | Akai MPCs | Samplers | Akai "S" | Roland "S"Synths | VST Samplers | VST Synths | Roland "JV" | Modules | Drums | Mixers | Timeline | HackintoshArtists | Graphics

Welcome to Oldschooldaw.com! (Online since 2014) if you are human, Register & Login to gain more access to all boards here; Some guest permissions have been limited to reduce traffic from bots and encourage registration, while other Guest permissions have been added such as guest posting of attachments and guest responses to threads!

Author Topic: Casio MT 260  (Read 1214 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline authorBADMJ

  • Newbie
  • Posts: 2
  • new to the site
    • View Profile
Casio MT 260
« on: January 30, 2023, 03:15:10 PM »
How to connect the Casio MT-260 keyboard to a computer and why doesn't it work for my setup?
Is it an unsupported MIDI standard?

I have:
a generic USB to MIDI cable costing 9 EUR,
FL Studio,
Windows 7.

So far i can playback MIDI files on the keyboard.
ISSUE: I can NOT input any notes, it won't record anything!

Do I need a vintage computer for that?

Offline smilesdavis

  • Full Member
  • Posts: 148
  • new to the site
    • View Profile
Re: Casio MT 260
« Reply #1 on: January 30, 2023, 05:33:31 PM »
you need a vintage computer full stop :D

Offline authorBADMJ

  • Newbie
  • Posts: 2
  • new to the site
    • View Profile
Re: Casio MT 260
« Reply #2 on: January 30, 2023, 07:57:36 PM »
Is there a workaround?

Offline smilesdavis

  • Full Member
  • Posts: 148
  • new to the site
    • View Profile
Re: Casio MT 260
« Reply #3 on: January 30, 2023, 08:32:09 PM »
yes, a modern computer eeww

Offline chrisNova777

  • Underground tech support agent
  • Administrator
  • Posts: 9658
  • Gender: Male
  • "Vintage MIDI Sequencing + Audio Production"
    • View Profile
    • www.oldschooldaw.com | vintage audio production software + hardware info
Re: Casio MT 260
« Reply #4 on: February 03, 2023, 12:05:47 AM »
are u connecting the midi ports correctly?

it has to be connected in > out, out > in
not out > out, in > in